zijn een vreemd ras. Ze bewandelen een platgetreden pad, volgen regelsystemen om banen te krijgen en vooruit te komen in het leven. Maar er komt een punt waarop sommige regels breken en we moeten zeggen: welkom in de internetgemeenschap! wij helpen u met het opstellen van uw eigen bouwbedrijf. u kunt aan ons vragen stellen en wij zullen die goed voor u beantwoorden.

Met sommige van mijn vrienden heb ik een timmerman ontmoet die al tweeënvijftig jaar in de bouw zit en een meester timmerman is, een andere timmerman die al vijfendertig jaar in de bouw zit en zijn eigen bouwbedrijf runt. Zij zijn de deskundigen geworden die zij zijn omdat zij deze kennis in de praktijk hebben gebracht. Na wat tijd apart te hebben gehad, hebben we een aantal belangrijke onderwerpen besproken en waardevolle inzichten gekregen die we met jullie delen.

Mijn eerste vraag was hoe hij zoveel jaren ervaring opdeed op één gebied, houtbewerking. Zijn antwoord was dat hij zijn tijd begon als jonge leerling timmerman en die opleiding voortzette tot hij zijn eigen bedrijf had. Nu midden in de 50 is hij de hoofdmonteur van vijf van de zes fulltime medewerkers.

het vak inspireerde me en ik wilde zelf ook graag een bouwbedrijf oprichten, daarom vond ik het fijn dat ik een plek had waar ik mijn vragen kon stellen. Het bedrijf heeft mij goed op weg geholpen en het is een hele fijne online gemeenschap.

 

Lees meer:
Bouwproject
Leren klussen