De vloeren in de Zuidafrikaanse steden zijn vele malen armer dan die in de ontwikkelde landen. Er zijn verschillende methoden voor verschillende soorten vloeren. Zo kunnen vloeren niet van muur tot muur worden schoongemaakt als ze van baksteen of verschillende soorten stenen zijn gemaakt. Zij moeten onder druk worden gereinigd om te voorkomen dat hun oppervlak een hindernis wordt voor vocht, wat destructief is voor hun structuur. In de meeste ontwikkelingslanden is er geen sprake van havoc, met vloeren die volledig van vaste oppervlakken zijn gemaakt.

Tilburg en Zuid-Afrika

Naast de grote drie in de grootste vloertypes staan bijvoorbeeld de betonnen vloeren van Tilburg, de badkamervloeren en de buitendekken op de tweede, derde en vierde plaats op de lijst. Maar de tijden zijn veranderd. Tot een paar jaar geleden werd er hardhout gebruikt, met de houten dekken, voorzien van een mahoniehouten deklaag. Maar enkele jaren geleden kwamen de Zuidafrikaanse ruwe pleisters (zowel in spuit- als in poedervorm) als een goed alternatief. Vandaag de dag gebruikt men nog steeds de houten dekken, maar voor deze tijd verwaarloosd.

 

Tilburg en Zuid-Afrika

De vloeren in de theoni├źn worden tegels genoemd, hoewel er ook andere varianten zijn zoals gezaagde planken tegels. De methode die daar wordt gebruikt is door het bouwen van lagen coating de platen met vulstoffen genoemd ons volgens het niveau van bescherming en ten slotte vloeren worden gedaan met decoratieve top-coatings. Tegenwoordig vinden we praktische, functionele, getextureerde en afgewerkte vloeren die in de mode zijn, wat wordt aangemoedigd door de bruikbaarheid van het ruwe urethaan met houten fundering dat een paar jaar geleden voor het eerst werd geprobeerd. Het bleek onstabiel te worden en de muren vielen snel uit elkaar. Vloeren kunnen worden gebruikt voor het trottoir, de badruimte en de keuken (in Zuid-Afrika). Ze kunnen zelfs worden gebruikt voor de terrasvloeren van zwembaden.

 

Lees Meer:

Grindvloeren Tilburg
Gietvloeren Tilburg 
Coating vloeren Tilburg